Literair Gezelschap Schiedam | Gezocht: herinneringen aan Gerard Reve
16011
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16011,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Gezocht: herinneringen aan Gerard Reve

Categorie
archief, nieuws
Tags
jaarplan

Gezocht: herinneringen aan Gerard Reve

Schiedam & Gerard Reve. Zo’n 18 jaar, van 1975 tot 1993, waren ze nauw met elkaar verbonden. In die periode verbleef Reve vaak lange tijd bij zijn Schiedamse vriend Joop Schafthuizen in de Brandersstad. Veel Schiedammers zullen hier herinneringen aan hebben. Ze troffen Reve met boodschappentas in de hand in de supermarkt, of zagen hem de Liduina Basiliek in gaan. Velen kenden hem ook beter, hadden (uitvoerige) gesprekken met hem of waren met hem bevriend. Naar die herinneringen aan de Volksschrijver wordt nu gezocht. Kleine anekdotes of uitvoerige gesprekken, tastbare of niet tastbare herinneringen.

Het project is een vervolg op eerdere publicaties en gesprekken rond dit thema. Nu is de bedoeling dit in boekvorm uit te brengen. Het sluit aan bij de Gerard Reve activiteiten die de Bibliotheek Schiedam met vele partners in oktober/november organiseert.

Mocht u hieraan willen meewerken, neemt u dan contact op met Jan van Bergen en Henegouwen, Jan Gordijn, Hans Overheul en Bart Noordegraaf via reveschiedam@gmail.com.