Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café februari 2022: Jan Brokken
16382
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16382,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café februari 2022: Jan Brokken

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Jan Brokken te gast in Literair Café

We mogen weer!

Met de komst van Jan Brokken naar het Literair Café op 24 februari aanstaande gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Brokken is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het genre literaire non-fictie in de Nederlandse literatuur. Zijn jongste boek ‘De tuinen van Buitenzorg’ uit 2021 is een enorm succes en typerend voor Brokkens aanpak. Dit boek, waarin hij non-fictie, fictie en biografie met elkaar mengt, is gebaseerd op een vooroorlogse briefwisseling tussen zijn moeder die in Nederlands-Indië woonde en haar zuster in Nederland.

 

Brokkens grootste succes tot nog toe was de roman De vergelding uit 2013. Het boek stond lang in de Bestseller Top 60 en werd zowel door lezers als pers erg goed ontvangen. De roman gaat over het oorlogsverleden van Rhoon, het dorp waar Jan Brokken opgroeide. Brokkens schrijfstijl wordt geprezen om de sobere beschrijvingen, bondige dialogen, kernachtige typeringen, humor en zelfspot. In het geven van lezingen is hij, schreef BN De Stem, ‘een onbetwist meester met een heel symfonieorkest in zijn stem.’

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Donderdag 24 februari 2022,
in Bibliotheek in De Korenbeurs,
(Lange Haven 145, 3111 CD te Schiedam)
van 20.00 tot 22.00 uur

Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Voor dit Literair Café is een coronatoegangsbewijs nodig.

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout