Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café april 2022: Hanna Bervoets
16398
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16398,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café april 2022: Hanna Bervoets

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Hanna Bervoets te gast in Literair Café

Als opmaat voor de Boekenweek is op woensdag 6 april schrijfster Hanna Bervoets te gast in het Literair Café. Zij wordt geïnterviewd door boekhandelaar Gerben de Bruijn. Bervoets publiceerde zeven romans, verschillende scenario’s, toneelstukken, korte verhalen en essays.

 

In 2009 debuteerde Bervoets met ‘Of hoe waarom’, twee jaar daarop verscheen ‘LieveC éline’, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Een jaar later erscheen de bestseller ‘Alles wat er was’, gevolgd door ‘Efter’ (2014), ‘Ivanov’ (2016) en ‘Fuzzie’ (2017). Eind 2017 ging Carry Me, haar tweede avondvullende theatervoorstelling, in première. Haar jongste roman ‘Welkom in het Rijk der zieken’ haalde de longlist van de Bookspot Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2021 was Hanna Bervoets auteur van het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen’.

 

Dit jaar verscheen ook haar eerste verhalenbundel ‘Een modern verlangen’, waarvoor zij onlangs de J.M.A. Biesheuvelprijs ontving. Naast romans schrijft Bervoets essays en recensies over media en populaire (internet)cultuur. Zij woont en werkt in Amsterdam, met haar vriendin en twee cavia’s.

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

woensdag 6 april 2022,
in Bibliotheek in De Korenbeurs,
(Lange Haven 145, 3111 CD te Schiedam)
van 20.00 tot 22.00 uur

 

Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

 

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout