Literair Gezelschap Schiedam | Leeskring Nederlandse Klassiekers 16 april: Het stenen bruidsbed
16406
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16406,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Leeskring Nederlandse Klassiekers 16 april: Het stenen bruidsbed

Categorie
agenda, archief, nieuws
Tags
leeskring, literair, nederlandse klassiekers, rotterdam, schiedam

Leeskring Nederlandse Klassiekers:

Het stenen bruidsbed van Harry Mulisch

Zaterdagochtend 16 april 2022 van 10:30 tot 12:30 uur
Beurszaal in De Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Toegang: gratis

 

Neerlandicus Hans Overheul geeft op zaterdagochtend 16 april in de Korenbeurs een lezing over een klassiek boek uit de Nederlandse literatuur. Deze maand: Het stenen bruid van Harry Mulisch. Overheul was tot zijn pensionering leraar aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.

 

Het stenen bruidsbed verscheen in 1959 en is een van Mulisch’ romans over de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse tandarts en ex-piloot Norman Corinth reist voor een tandartsencongres naar Dresden, de stad die hij in het kader van het geallieerde bombardement in februari 1945 bestookte.

 

Het is plezierig als je het boek van te voren hebt gelezen, maar niet noodzakelijk. Het kan natuurlijk ook dat Overheuls verhaal je inspireert het boek te gaan lezen.

 

 

Leeskring Nederlandse Klassiekers

De Leeskring Nederlandse Klassiekers vindt (tussen oktober en mei) elke derde zaterdagochtend van de maand plaats in De Korenbeurs. Welke boeken er aan de orde komen, wordt in de loop der tijd bepaald. Mogelijk komt de keuze tot stand in samenspraak met de bezoekers, maar er kan ook een actuele aanleiding zijn, bijvoorbeeld een toneelbewerking of verfilming. Ook kan het gekozen boek aansluiten bij andere activiteiten van de Bibliotheek en het Literair Gezelschap Schiedam. Iedereen die van verhalen houdt en zijn kennis over boeken en literatuur wil verbreden en delen, is van harte welkom.

 

Plaats: Beurszaal (1e etage) in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam. De toegang is gratis. Tijd: 10:30 uur tot 12:30 uur.