Literair Gezelschap Schiedam | Bas Heijne treedt op in tweede Literair café
15898
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15898,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Bas Heijne treedt op in tweede Literair café

Categorie
agenda, nieuws
Tags
Heijne, literair, literair cafe, reve, schiedam

Met het oog op de naderende Tweede Kamerverkiezingen is auteur en columnist Bas Heijne (1961) de tweede gast in het Literair Café op woensdag 22 februari om 20.00 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Hij is schrijver en als redacteur al sinds 1991 verbonden aan NRC Handelsblad.

Heijne publiceerde twee romans: Laatste woorden (1984) en Suez (1992) en daarnaast verschillende essays. In 2013 verscheen Angst en schoonheid, zijn essay over Couperus, dat werd bekroond met de J. Greshoffprijs. Eind januari verschijnt zijn essay Staat van Nederland, een pleidooi.

 

De schrijver ontving de P.C. Hooft-prijs 2017 voor zijn beschouwend oeuvre. Uit het juryrapport: “Hij volgt de hedendaagse cultuur op een geëngageerde manier. Hij schrijft over haatvloggers en De Ring van Wagner, over Hollywoodfilms en Couperus, over Europese referenda en de toekomst van de roman. Zijn werk geeft een vernieuwende impuls aan wat literatuur in maatschappelijke zin betekenen kan. […] Vooral de vorm waarin hij dat doet is bijzonder: hij schrijft als een denker én denkt als een lezer.”

 

Het Literair Café wordt in samenwerking met het vorig jaar opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd en vindt plaats op iedere laatste woensdag van de maand. Het doel is het organiseren van inspirerende avonden waarop de bezoekers naar aanleiding van een lezing, een interview of een gesprek leeservaringen kunnen delen. Of elkaar ontmoeten natuurlijk, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. In januari trad Herman Brusselmans op voor een volle Korenbeurs. Boekhandel Post Scriptum is aanwezig voor de verkoop van boeken van Bas Heijne.

Kaarten voor het ‘Literair café’ zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs, Boekhandel Post Scriptum en Het Schiedams Boekhuis. € 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam). Reserveren kan via email; klantenservice@debibliotheekschiedam.nl