Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café maart 2019: Tom Lanoye
16066
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16066,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café maart 2019: Tom Lanoye

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

Tom Lanoye te gast in Literair Café

 

Tijdens de het Literair Café in de boekenweek is Tom Lanoye onze gast. Lanoye is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Lanoye is een performer. Vanaf het begin van zijn schrijverschap treed hij op voor publiek.

 

Lanoye publiceerde zijn eerste werk in eigen beheer, naar eigen zeggen: ‘zoals alle punkbands toentertijd deden: uit onvrede met de bestaande structuren en om het vak van binnenuit te leren’. Hij is bekend van radio en televisie, niet alleen in België, maar ook in Nederland. Verder treedt hij op in theaters met avondvullende bewerkingen van eigen romans of toneelstukken. Sinds de vertaling van zijn roman “Sprakeloos” is hij ook doorgebroken in Franstalig België. Zes van zijn romans werden verfilmd, waarvan één, Het derde huwelijk, in het Frans (Troisièmes Noces). In 2018 werd Lanoyes zestigste verjaardag uitgebreid gevierd met een overzichtsboek. Tijdens het hele daaropvolgende theaterseizoen toerde de jarige in Nederland en Vlaanderen met een literaire feestshow, “Jubilee Lanoye”

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Boekhandel Het Schiedams Boekhui verzorgt de boekverkoop. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Donderdag 28 maart 2019,
in de Bibliotheek in De Korenbeurs |
van 20.00 tot 22.00 uur |
Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels.