Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café februari 2020: Ernest van der Kwast
16208
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16208,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café februari 2020: Ernest van der Kwast

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

Ernest van der Kwast te gast in Literair Café

Een groot komisch talent! (NRC) Deze maand is Ernest van der Kwast onze gast in het Literair Café. Naast schrijver is Ernest ook presentator en in die rol trad hij geregeld op in Schiedam. Nu zal hij voorlezen uit zijn eigen werk.

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij debuteerde met Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Hij brak door met zijn roman Mama Tandoori (2010), die in Nederland en Italië een bestseller werd. In 2012 verscheen de novelle Giovanna’s navel en drie jaar later verscheen de roman De ijsmakers. Hij won met deze roman de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. In 2016 verscheen Het wonder dat niet omvalt. Van begin 2016 tot begin 2017 was Van der Kwast Vrije Schrijver van de VU. In deze hoedanigheid interviewde hij vluchtelingenstudenten over hun drijfveren, plannen en dromen voor hun leven in Nederland. Dat resulteert in november 2017 in de publicatie vanJouw toekomst is mijn toekomst waarin hij de verhalen van vier vluchtelingen optekent. Een aangrijpend boek met moedige verhalen die ons anders laten kijken naar mensen die de oversteek naar Europa hebben gemaakt. De foto hiernaast is gemaakt door Stephan Vanfleteren. Tijdens het Literair Café wordt de boekverkoop verzorgd door boekhandel Het Schiedams Boekhuis.

Kaarten zijn te koop via www.debibliotheekschiedam.nl en bij de Schiedamse boekhandels.

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Donderdag 20 februari 2020,
in Bibliotheek in De Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
van 20.00 tot 22.00 uur

Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. 

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout