Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café donderdag 31 oktober – drie Rotterdamse schrijvers!
16538
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16538,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café donderdag 31 oktober – drie Rotterdamse schrijvers!

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Drie Rotterdamse schrijvers te gast in Literair Café

Tijdens het tweede Literair Café van dit seizoen komen er drie Rotterdamse schrijvers op bezoek bij de bibliotheek. Op donderdag 31 oktober treden Koen Caris, Dore van Duivenbode en Otto de Kat op in de Korenbeurs.

 

Koen Caris (1988) is roman-, theater- en hoorspelschrijver. Hij schreef voor onder andere bnnvara, VPRO, Theater Bellevue en De Hoorspelfabriek. Zijn werk werd genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon en de Prix Europa. In 2017 ontving hij het TheaterTekstTalent Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds. ‘Stenen eten’ is zijn debuutroman en is in juli 2021 verschenen.

Dore van Duivenbode (1985) schrijft literaire non-fictie en maakt documentaires. Ze werkte voor onder meer NRC Handelsblad, KRO-NCRV en de VPRO. Haar boek ‘Mijn Poolse huis’, vakanties naar Auschwitz (2018) werd lovend besproken en bekroond met de Bob Den Uyl Prijs 2019. Haar Jongste boek ‘Oerbos’ verscheen in 2023.

Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt (Rotterdam, 1946). Na zijn studie werd hij literair criticus van de Volkskrant en Vrij Nederland, en maakte literaire radiodocumentaires. In 1975 publiceerde hij bij Uitgeverij Van Oorschot de gedichtenbundel ‘Het ironisch handvest’. In 1998 publiceerde De Kat zijn eerste roman, getiteld ‘Man in de verte’. In de jaren volgende jaren verscheen nog achttal romans. Zijn jongste roman ‘Autobiografie van een flat’ mei dit jaar.

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Donderdag 31 oktober 2024,
in de Bibliotheek in de Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
vanaf 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek. Een lokale boekhandel verzorgt de boekverkoop.