Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café 28 april 2022: Nico Dijkshoorn
16412
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16412,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café 28 april 2022: Nico Dijkshoorn

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Nico Dijkshoorn te gast in Literair Café

Op donderdag 28 april is Nico Dijkshoorn te gast in het Literair Café. Zijn korte optredens in november tijdens ‘Schrijvers aan de Toog’ waren een groot succes. Dit keer speelt Dijkshoorn in de Korenbeurs een volledig programma.

 

Nico Dijkshoorn is columnist, dichter, schrijver en muzikant. Hij is vooral bekend van zijn werk als huisdichter bij ’de wereld draait door. Naast columns publiceert Dijkshoorn romans en gedichten en schrijft hij voor verschillende televisieprogramma’s. In 2009 verscheen zijn eerste roman De tranen van Kuif den Dolder. In 2012 volgde zijn tweede roman Nooit ziek geweest, waarin Dijkshoorn herinneringen ophaalt aan zijn vader. In zijn jongste roman ‘Ooit gelukkig’ uit 2019 neemt hij zichzelf onder de loep. Uit zijn columns zijn diverse bundels samengesteld, onder andere met werk dat hij schreef voor De Volkskrant, Artis-magazine, Het Nieuwsblad en Voetbal International 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

donderdag 28 april 2022,
in Bibliotheek in De Korenbeurs,
(Lange Haven 145, 3111 CD te Schiedam)
van 20.00 tot 22.00 uur

 

Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

 

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout