Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café 2 juni 2022: Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen
16414
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16414,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café 2 juni 2022: Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen te gast in Literair Café

Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen zijn op donderdag 2 juni 2022 te gast in het laatste Literair Café van dit seizoen. Van Roosmalen en Hoeke zijn een stel en hebben samen drie dochters. Hun humoristische columns en verhalen over het gezinsleven zijn hilarisch en ontroerend tegelijk.

 

Eva Hoeke is journalist, columnist, interviewer en schrijver. Ze is een van de meest geliefde en gelezen columnisten van Volkskrant Magazine, waarin ze met humor en melancholie schrijft over het dagelijkse leven: ontroerende ontmoetingen, herkenbare gezinsperikelen en rake observaties. Haar stijl van schrijven en interviewen is een mix van modern debat en vrolijke diepgraverij: kritisch wanneer het moet, warm als het kan. Eva heeft een relatie met schrijver Marcel van Roosmalen, met wie ze het boek ’Als het maar niet op ons lijkt’ schreef, over het eerste jaar ouderschap.

 

Marcel van Roosmalen is journalist, columnist en (reportage)schrijver. Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort en staat bekend om zijn droge humor. Zelf lacht hij nergens om. Marcel van Roosmalen is Druktemaker op Radio 1, maakt samen met Gijs Groenteman de talkshow Media Inside en is columnist voor NOS Studio Sport en NRC Handelsblad. In 2019 verscheen ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’ en twee jaar later ‘Mijn legendarische moeder overleeft alles’. Beide over zijn moeder.

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

donderdag 2 juni 2022,
in Bibliotheek in De Korenbeurs,
(Lange Haven 145, 3111 CD te Schiedam)
van 20.00 tot 22.00 uur

 

Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

 

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout