Literair Gezelschap Schiedam | Leeskring Nederlandse Klassiekers 21 mei: De kellner en de levenden
16418
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16418,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Leeskring Nederlandse Klassiekers 21 mei: De kellner en de levenden

Categorie
agenda, archief, nieuws
Tags
leeskring, literair, nederlandse klassiekers, rotterdam, schiedam

Leeskring Nederlandse Klassiekers:

De kellner en de levenden van Simon Vestdijk

Zaterdagochtend 21 mei 2022 van 10:30 tot 12:30 uur
Beurszaal in De Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Toegang: gratis, een vrijwillige bijdrage voor koffie of thee

 

Neerlandicus Hans Overheul geeft op zaterdagochtend 21 mei 2022 geeft een lezing over een klassiek boek uit de Nederlandse literatuur. Deze maand: ‘De kellner en de levenden’ van Simon Vestdijk uit 1949. Overheul was tot zijn pensionering leraar aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.

De Kellner en de levenden

Elf bewoners en één bezoeker van een ogenschijnlijk willekeurig flatgebouw worden op een avond zonder veel plichtplegingen door de politie opgepakt en meegevoerd naar de plaatselijke bioscoop. Daarna vinden gebeurtenissen plaats die de twaalf op drie manieren wisselend in de tijd proberen te duiden: een stunt van het bioscoopconcern, een droom of het laatste moment voor de eindtijd.

Het is plezierig als je het boek van te voren hebt gelezen, maar niet noodzakelijk. Het kan natuurlijk ook dat Overheuls verhaal je inspireert het boek te gaan lezen.

 

 

Leeskring Nederlandse Klassiekers

De Leeskring Nederlandse Klassiekers vindt (tussen oktober en mei) elke derde zaterdagochtend van de maand plaats in De Korenbeurs. Welke boeken er aan de orde komen, wordt in de loop der tijd bepaald. Mogelijk komt de keuze tot stand in samenspraak met de bezoekers, maar er kan ook een actuele aanleiding zijn, bijvoorbeeld een toneelbewerking of verfilming. Ook kan het gekozen boek aansluiten bij andere activiteiten van de Bibliotheek en het Literair Gezelschap Schiedam. Iedereen die van verhalen houdt en zijn kennis over boeken en literatuur wil verbreden en delen, is van harte welkom.

 

Plaats: Beurszaal (1e etage) in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam. De toegang is gratis. Tijd: 10:30 uur tot 12:30 uur.