Literair Gezelschap Schiedam | Nieuwe data Poetry Slam en: aanmeldtermijn verlengd
16423
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16423,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Nieuwe data Poetry Slam en: aanmeldtermijn verlengd

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, poetry slam, schiedam

Op veler verzoek is de aanmeldtermijn voor de Schiedamse Poetry Slam verlengd. Nog tot en met 5 juni 2022 kunnen woordkunstenaars zich opgeven. De data zijn ook verschoven: op woensdag 8 en 22 juni zijn de voorrondes, op 6 juli 2022 is de finale.

 

De derde Schiedamse Poetry Slam vindt plaats in de Bibliotheek Schiedam voor een live publiek. Op woensdagavond 8 en 22 juni gaan woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aan. En bij Poetry Slam bepaalt het publiek wie er doorgaat, naar de finale op 6 juli!

 

Om hun favoriete slammer te komen supporten, kunnen Schiedammers en andere woordkunstliefhebbers hun (gratis) ticket reserveren via de website van de Bibliotheek Schiedam of via www.schiedamsepoetryslam.nl. Slammers kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier.

 

Over Poetry Slam

Poetry Slam is een internationaal bekend concept. In 2020 en 2021 was de Schiedamse Poetry Slam een doorslaand succes: naast de buitengewoon goede sfeer en groot publiek, ontwikkelde zich veel nieuw talent vanuit verschillende takken van de woordkunst.

 

In de beide voorrondes (woensdag 8 en 22 juni 2022) is plaats voor optredens van acht deelnemers per keer. Het publiek stemt wie er door mag. Uit beide voorrondes gaan twee deelnemers door naar de finale op 6 juli. De winnaar van de finale wordt afgevaardigd om Schiedam te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK Poetry Slam, najaar 2022.

 

De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het WK in Parijs. Een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren. In 2020 stond lja van Dishoeck in de landelijke finale namens Schiedam en Zaïre Krieger behaalde de tweede plaats in de Schiedamse Poetry Slam. In 2021 behaalde Schiedams talent KMR de tweede plaats en ging Suzanne Krijger naar het NK namens Schiedam. Meer info en terugkijken vorige edities: schiedamsepoetryslam.nl

 

De Schiedamse Poetry Slam is een samenwerking tussen de Bibliotheek Schiedam en Verbalism.