Literair Gezelschap Schiedam | 29 & 30 Okt 2016: Bordewijk Weekend
15865
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15865,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

29 & 30 Okt 2016: Bordewijk Weekend

Categorie
agenda

Programma zaterdag 29-10 in de Bibliotheek Schiedam
Lezing van Elly Kamp. Zij is de auteur van Ferdinand en Johanna, de onlangs verschenen dubbelbiografie over F. Bordewijk en zijn vrouw de componiste Johanna Bordewijk-Roepman. Van deze laatste wordt ook muziek uitgevoerd.

De herdruk van de in Schiedam spelende novelle Verbrande Erven wordt gepresenteerd, een borstbeeld van F. Bordewijk wordt onthult
Literaire wandeling langs plekken in de stad die een rol hebben gespeeld in het leven en werk van schrijver.

Programma zondag 30-10 in het Huis te Poort
Vanaf 15.00 uur is in ’t Huis te Poort een boeiende middag; Er wordt werk voorgelezen door voormalig nieuwslezeres Henny Stoel. Pianist Marcel Worms speelt werk van Bordewijks echtgenote, de in die tijd gelauwerde componiste Johanna Roepman.

Bordewijk
F. Bordewijk (1884 – 1965) is schrijver van onder andere Bint, Karakter, Rood Paleis, Noorderlicht en het in Schiedam spelende Verbrande Erven. Hij woonde in Den Haag, maar werkte het grootste deel van zijn leven als advocaat in Schiedam. Hier hield hij praktijk en was hij juridisch adviseur van de stad.