Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café woensdag 27 maart: Wilfried de Jong en Cok van Vuuren
16517
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16517,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café woensdag 27 maart: Wilfried de Jong en Cok van Vuuren

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Wilfried de Jong en Cok van Vuuren te gast in Literair Café

Op woensdag 27 maart zijn Wilfried de Jong en Schiedamse gitarist Cok van Vuuren te gast in het Literair Café. De Jong leest onder meer voor uit zijn jongste bundel Schwung en Van Vuuren zal de verhalen muzikaal omlijsten.

 

 

Wilfried de Jong maakte naam in het theater als helft van het cabaretduo Waardenberg en De Jong. Op televisie presenteerde hij programma’s als Holland Sport en meer recent 24 Uur met en het boekenprogramma Brommer op Zee. Als schrijver maakte Wilfried de Jong zijn debuut met de verhalenbundel Aal. Daarna volgden De linkerbil van Bettini, de bestseller De man en zijn fiets en een aantal bundels waarin zijn sportcolumns uit NRC zijn gebundeld. In 2023 verscheen Schwung: tien verhalen en een blues. Cok van Vuuren is een veelgevraagd gitarist, maar vooral bekend van Ocobar de voormalige huisband van Holland Sport.  

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Woensdag 27 maart 2024,
in de Bibliotheek in de Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
vanaf 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout .