Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café 29 februari 2024: over Maarten en Eva Biesheuvel
16513
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16513,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café 29 februari 2024: over Maarten en Eva Biesheuvel

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Literair Café over J.M.A. Biesheuvel

Op donderdag 29 februari staat het Literair Café in het teken van de in Schiedam geboren schrijver J.M.A. Biesheuvel. Vorig najaar stond Biesheuvel weer volop in de belangstelling. Austerlitz-Parijs-Alaska verscheen, hierin zijn de verhalen samengebracht die zijn gevonden in de nalatenschap van de schrijver. Met dit Literair Café brengen we een hommage aan Maarten en Eva.

 

 

Erik de Bruin, een van de samenstellers van de deze bundel, is al vanaf zijn zeventiende bewonderaar van Biesheuvels verhalen. Hij studeerde als Neerlandicus af op het werk van de schrijver. Hij werkt nu aan de biografie van Biesheuvel en vertelt daarover tijdens dit Literair Café. Verder is Valentijn de Heer te gast. Onlangs verscheen zijn debuutroman Beste Mevrouw Eva. In deze roman speelt Maartens vrouw Eva een rol. Laura Ebbens, lid van de Voorleesbrigade leest voor uit het werk van Biesheuvel. Wellicht wordt het programma in de loop van de tijd nog uitgebreid met bijdragen van andere mensen die hen hebben gekend en daarover komen vertellen.

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Donderdag 29 februari 2024,
in de Bibliotheek in de Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
vanaf 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout .