Literair Gezelschap Schiedam | Leeskring Nederlandse Klassiekers: Eline Vere van Louis Couperus
16198
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16198,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Leeskring Nederlandse Klassiekers: Eline Vere van Louis Couperus

Categorie
agenda, archief, nieuws
Tags
leeskring, literair, nederlandse klassiekers, rotterdam, schiedam

Leeskring Nederlandse Klassiekers:

Eline Vere van Louis Couperus

Zaterdag 18 januari van 10:30 tot 12:30 uur
Beurszaal in De Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Toegang: gratis

 

Hans spreekt dit keer op veler verzoek over Eline Vere van Louis Couperus

 

De meeslepende, virtuoos vertelde geschiedenis van Eline Vere speelt zich af in de kringen van de gegoede Haagse burgerij aan het einde van de negentiende eeuw. De onafwendbaarheid van het noodlot krijgt gestalte in de zwakke, overgevoelige en wankelmoedige Eline, een jonge vrouw van stand, begaafd, maar niet in staat zich aan te passen aan het banale leven. Door haar angst voor de werkelijkheid verliest zij zich in dromerijen, waarna de angst alleen maar verhevigd terugkomt. Het noodlot slaat langzaam maar onvermijdelijk toe. De roman waarmee Couperus (1863-1923) in 1889 debuteerde, is meteen ook zijn meest gelezen boek geworden, dat hem direct beroemd maakte. Couperus schiep met deze naturalistische roman een vrouwenportret dat tot ons klassieke erfgoed behoort.

 

Het is plezierig als je het boek van te voren hebt gelezen, maar niet noodzakelijk. Het kan natuurlijk ook dat Overheuls verhaal je inspireert het boek te gaan lezen.

De lift werkt weer. Wil gebruikmaken van de lift vraag een medewerker van de bibliotheek om de sleutel. Indien gewenst kan een bibliotheekmedewerker u begeleiden.

 

Plaats: Beurszaal (1e etage) in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam. De toegang is gratis. Tijd: 10:30 uur tot 12:30 uur.