Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café januari 2020: Ellen Deckwitz
16196
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16196,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café januari 2020: Ellen Deckwitz

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

Ellen Deckwitz te gast in Literair Café

Tijdens de gedichtenweek is Ellen Deckwitz te gast bij het Literair Café. Ellen Deckwitz is een Nederlandse dichteres, schrijfster, theatermaakster en columniste. Ze schrijft onder meer voor NRC Next, NRC. Het Literair Café is deze maand niet op de laatste donderdag, maar op de laatste woensdag van de maand.

Sinds Ellen Deckwitz haar entree in de letteren maakte, is zij niet te stuiten: de afgelopen jaren verschenen prijswinnende bundels (onder meer De steen vreest mij, C. Buddingh-prijs 2012), boeken over schrijven. Het alom geprezen Zo word je een geweldige dichter en de bestseller Olijven moet je leren lezen. Daarnaast presenteert ze geregeld poetry slams, won er zelf ontelbare, haalde de finale van het televisieprogramma De slimste mens, trekt de wereld over om nieuwe poëzie te ontdekken, maakt theater en schrijft daarnaast columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen. In het najaar van 2019 verscheen de dichtbundel Hogere natuurkunde.

Kaarten zijn te koop via www.debibliotheekschiedam.nl en bij de Schiedamse boekhandels. Boekverkoop: Boekhandel Post Scriptum.

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Woensdag 29 januari,
in Bibliotheek in De Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
van 20.00 tot 22.00 uur

Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. 

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout