Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café donderdag 25 april: Joke van Leeuwen
16522
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16522,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café donderdag 25 april: Joke van Leeuwen

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Joke van Leeuwen te gast in Literair Café

Op donderdag 25 april is schrijster, dichter en tekenaar Joke van Leeuwen te gast in het Literair Café. Zij is een zeer productief en bouwde in de loop der jaren een indrukwekkend, veelzijdig en veelgeprezen oeuvre op. Een groot aantal van haar boeken zijn ‘klassiekers’ geworden.

 

 

Joke van Leeuwen schreef en tekende tientallen kinderboeken, die veelvuldig werden vertaald en bekroond. In 2000 ontving ze de Theo Thijssenprijs voor haar kinderboekenoeuvre. In de jaren negentig kwamen haar eerste dichtbundel en roman voor volwassenen uit. Haar meest recente romans zijn ‘Mijn leven als mens’ (2021) en ‘Ik dacht dat jij’ uit’ (2023). Joke van Leeuwen werkt nu aan een historische roman.

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Donderdag 25 april 2024,
in de Bibliotheek in de Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
vanaf 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout naar een foto van Aurelie Geurts