Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café donderdag 25 april: Joke van Leeuwen
16527
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16527,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café donderdag 25 april: Joke van Leeuwen

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Nelleke Noordervliet te gast in Literair Café

Op donderdag 30 mei komt Schrijfster Nelleke Noordervliet komt naar De Korenbeurs. “Het schrijverschap is een beroep met veel facetten”, zegt Noordervliet. En verder: “De tijd van eenzaam geploeter op een zolderkamertje is allang voorbij. De schrijver van nu staat met beide benen in de maatschappij en gaat de straat op om zijn werk onder de aandacht te brengen. Hij of zij zoekt de lezer op om in gesprek te gaan. Lezers op hun beurt stellen dat gesprek op prijs.”

 

Sinds 1987 publiceer ik romans, essays, verhalen, columns, historisch werk. Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam, heb gestudeerd in Leiden en Utrecht, en woon al een tijd in Amsterdam. De schrijver en de lezer lijken op elkaar. De eerste vangt de wereld van zijn verbeelding in letters, in taal. De laatste maakt die wereld vrij uit de letters die hij leest. Beiden zijn daarin creatief. Over dat proces van bedenksel tot taal en alles wat ermee samenhangt kom ik vertellen. In 2018 ontving ik de Constantijn Huygensprijs. In 2022 werd me de Gouden Ganzenveer toegekend. Ik schrijf columns voor dagblad Trouw en voor het radioprogramma VPRO-OVT

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Donderdag 30mei 2024,
in de Bibliotheek in de Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
vanaf 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.