Literair Gezelschap Schiedam | Leeskring Nederlandse Klassiekers 19 november: Karakter
16440
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16440,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Leeskring Nederlandse Klassiekers 19 november: Karakter

Categorie
agenda, archief, nieuws
Tags
leeskring, literair, nederlandse klassiekers, rotterdam, schiedam

Leeskring Nederlandse Klassiekers:

Karakter van F. Bordewijk

Zaterdagochtend 19 november 2022 van 10:30 tot 12:30 uur
Beurszaal in De Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Toegang: gratis, een vrijwillige bijdrage voor koffie of thee

 

Neerlandicus Hans Overheul geeft op zaterdagochtend 15 oktober 2022 geeft een lezing over een klassiek boek uit de Nederlandse literatuur. Deze maand: ‘Karakter’ van Ferdinand Bordewijk. Overheul was tot zijn pensionering leraar aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.

Karakter

Bordewijk rekenen we tot de Schiedamse schrijvers. Hij  werkte het grootste deel van zijn arbeidzame leven in onze stad. Hij hield hier zijn advocatenpraktijk en hij trad geregeld op als juridisch adviseur van de gemeente. In 1955 werd hij onderscheiden met de ‘Schiedamse Gemeenschap erepenning’. Bij de uitreiking sprak hij de woorden: ‘Ik voel mij inderdaad Schiedammer, méér dan Hagenaar. Immers, de stad waar men werkt is veel belangrijker dan de stad waar men slaapt.’

Het is plezierig als je het boek van te voren hebt gelezen, maar niet noodzakelijk. Het kan natuurlijk ook dat Overheuls verhaal je inspireert het boek te gaan lezen.

 

 

Leeskring Nederlandse Klassiekers

De Leeskring Nederlandse Klassiekers vindt (tussen oktober en mei) elke derde zaterdagochtend van de maand plaats in De Korenbeurs. Welke boeken er aan de orde komen, wordt in de loop der tijd bepaald. Mogelijk komt de keuze tot stand in samenspraak met de bezoekers, maar er kan ook een actuele aanleiding zijn, bijvoorbeeld een toneelbewerking of verfilming. Ook kan het gekozen boek aansluiten bij andere activiteiten van de Bibliotheek en het Literair Gezelschap Schiedam. Iedereen die van verhalen houdt en zijn kennis over boeken en literatuur wil verbreden en delen, is van harte welkom.

 

Plaats: Beurszaal (1e etage) in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam. De toegang is gratis. Tijd: 10:30 uur tot 12:30 uur.