Literair Gezelschap Schiedam | Nieuwe reeks: Leeskring Nederlandse Klassiekers
16043
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16043,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Nieuwe reeks: Leeskring Nederlandse Klassiekers

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

Nieuwe reeks: Leeskring Nederlandse Klassiekers

Vanaf 19 januari geeft Neerlandicus Hans Overheul elke derde zaterdag van de maand een lezing over een klassiek boek uit de Nederlandse literatuur. Overheul was tot zijn pensionering leraar aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.

 

In de eerste lezing staat Nescio’s Titaantjes en De Uitvreter centraal. De eerste helft (ongeveer drie kwartier) vertelt Overheul over het boek en de schrijver. Na de pauze (van ongeveer een kwartier) is er gelegenheid tot een gesprek en het stellen van vragen. Het is plezierig als je het boek van te voren hebt gelezen, maar niet noodzakelijk. Het kan natuurlijk ook dat Overheul’s verhaal je inspireert het boek te gaan lezen.

 

Welke boeken er aan de orde komen, wordt in de loop der tijd bepaald. Mogelijk komt de keuze tot stand in samenspraak met de bezoekers, maar er kan ook een actuele aanleiding zijn (bijvoorbeeld; een toneelbewerking of verfilming). Ook kan het gekozen boek aansluiten bij andere activiteiten van de bibliotheek en het Literair Gezelschap Schiedam.

 

Iedereen die van verhalen houdt en zijn kennis over boeken en literatuur wil verbreden en delen, is van harte welkom. De toegang is gratis. Bij voldoende belangstelling wordt de lezingencyclus in het najaar voortgezet en wordt bekeken of er ook oorspronkelijk Engelse, Franse, Duitse (wellicht Russische) klassiekers aan de orde kunnen komen.

 

Toegang: gratis |Plaats: Beurszaal (1e etage) in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam | Tijd: 19 januari, van 14:00 tot 15:30 uur en op 16 februari, 16 maart, 20 april en 18 mei.