Literair Gezelschap Schiedam | Jaarplan 2019 Literair Gezelschap
16041
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16041,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Jaarplan 2019 Literair Gezelschap

Categorie
archief, nieuws
Tags
jaarplan, literair, literair cafe, reve, schiedam

Jaarplan Literair Gezelschap Schiedam 2019

Het doel van het LGS (opgericht in juni 2016) is het bevorderen en organiseren van activiteiten in Schiedam en omgeving op het terrein van de literatuur, onder andere om de aandacht voor Schrijvers die in Schiedam zijn geboren of hebben geleefd, levend te houden, een en ander in samenwerking met organisaties en boekhandels in Schiedam en omgeving.

De samenwerking die is gegroeid met o.a. de Bibliotheek Schiedam, de boekhandels en de media, zal worden voorgezet en, waar mogelijk, uitgebreid.

De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door

* het organiseren van lezingen en schrijversavonden;

* het maken en organiseren van literaire wandelingen;

* het verzorgen van publicaties.

In samenwerking met de Bibliotheek Schiedam zullen in 2019 Literaire Café’s worden georganiseerd in de maanden januari t/m mei en in de maanden september t/m december. In september wordt het Café gehouden op en in samenwerking met Sg Spieringshoek. Dit Café is gratis toegankelijk voor alle scholieren in Schiedam en wil de jongeren bij literatuur betrekken.

Het LGS ondersteunt waar nodig de Schiedamse Stadsdichter; de gemeente Schiedam verstrekt daarvoor voor 2019 en 2010 subsidie.

Hans Overheul start in januari met een maandelijkse Leeskring Klassiekers, onder de vlag van het LGS en de Bibliotheek Schiedam.

In 2019 staat de Schiedamse schrijver Maarten Biesheuvel in de belangstelling. Zo mogelijk wordt zijn 80ste verjaardag op 23 mei in Schiedam gevierd. In 2019 zal in ieder geval een Biesheuvel-fietstocht tot stand worden gebracht en, zo mogelijk, een uitgave van De Schiedamse verhalen.

De Revewandeling die tijdens de Reve Revue is gepresenteerd en gewandeld, zal in het voorjaar van 2019 (mogelijk op 6 april) opnieuw worden georganiseerd.

Het LGS streeft naar samenwerking in 2019 met Proef de Plantage en Where we’ve met, het LGS zoekt samenwerking met en voor jongeren.

Het LGS organiseert in 2019 een avond waarop Schiedamse schrijvers zich kunnen presenteren aan Schiedam.

Het LGS speelt in op mogelijkheden die zich voordoen: indien mogelijk aanhaken bij andere culturele activiteiten.

jg, 18 december 2018