Literair Gezelschap Schiedam | Leeskring Nederlandse Klassiekers: Nescio
16047
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16047,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Leeskring Nederlandse Klassiekers: Nescio

Categorie
archief, nieuws
Tags
leeskring, literair, nederlandse klassiekers, rotterdam, schiedam

Eerste Leeskring Nederlandse Klassiekers ging over Nescio

Op zaterdagmiddag 19 januari in een afgeladen zaal van de bibliotheek in Schiedam werd de eerste literaire lezing van de klassiekers gehouden. Een nieuwe activiteit georganiseerd door het Literair Gezelschap en de bibliotheek.

 

De hoofdrol was weggelegd voor Hans Overheul die ons meenam naar de vele lagen van het werk van Nescio. Wij leerden en begrepen zonder te verstaren waar het scharnierpunt in het verhaal De Uitvreter ligt en wat het verschil is tussen de eerste drie hoofdstukken en de laatste drie.

 

Het was een interessante middag waar een geboeid publiek geïnspireerd werd door een bevlogen docent. “Als ik zo’n docent Nederlands had gehad dan had ik veel meer boeken gelezen”, merkte een toehoorder op. Het is echter nooit te laat om te beginnen met lezen!

 

Want, op 16 februari is er weer een literaire lezing. Dit maal zal Hans de roman “Een vlucht regenwulpen” van Maarten ’t Hart bespreken.
De lezing begint om 14.00 in de bibliotheek van Schiedam. De toegang is gratis.