Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café februari 2019: Esther Gerritsen
16050
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16050,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café februari 2019: Esther Gerritsen

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

Esther Gerritsen te gast in Literair Café

 

Deze maand is Esther Gerritsen onze gast. Haar werk (romans en columns) wordt veel gelezen en wordt door de pers steeds positief besproken. Gerritsens jongste roman “De trooster” verscheen vorig jaar. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk “Broer”.

 

Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Zes succesvolle romans volgden: “Tussen Een Persoon”, “Normale dagen”, “De kleine miezerige god”, “Superduif”, “Dorst”, “Roxy” en “De trooster”. Over die laatste roman schreef Trouw: “Gerritsen palmt je in met haar observaties, dat talent om het menselijk streven en tobben in het onderlinge contact oh-zo precies weer te geven. […] Zo helder soms dat het raakt aan een openbaring.” Esther Gerritsen is ook scenariste en columniste voor de VPRO Gids en de Volkskrant. Haar korte stukken en columns werden gebundeld in “Je hebt iets leuks over je” en “Ik ben vaak heel kort dom”.

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.Boekhandel Post Scriptum verzorgt de boekverkoop. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Donderdag 28 februari 2019,
in de Bibliotheek in De Korenbeurs |
van 20.00 tot 22.00 uur |
Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels.