Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café 23 februari 2023: Philip Huff
16459
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16459,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café 23 februari 2023: Philip Huff

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Philip Huff te gast in Literair Café

Op donderdag 23 februari is schrijver Philip Huff te gast bij het Literair Café. Hij wordt geïnterviewd door journalist Jean Pierre Geelen. Huff studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam. Zijn verhalen en essays publiceerde hij in een groot aantal kranten en opiniebladen.

 

 

In 2009 verscheen de roman ‘Dagen van gras’. Drie jaar later werd het debuut gevolgd door ‘Niemand in de stad’ dat in 2018 werd verfilmd door Michiel van Erp. Zowel het boek als de film ontvingen veel positieve reacties. De verhalenbundel ‘Goed om hier te zijn’ verscheen in 2013 en de roman ‘Boek van de doden’ het jaar daarna. Vorig jaar verscheen ‘Wat je van bloed weet’. Voor deze roman gaat Huff terug naar het gewelddadige gezin waarin hij is opgegroeid en beschrijft wat er schuilging achter de façade van een ogenschijnlijk welvarend Goois gezin. Een indringend en eerlijk boek. Huff werd er meermaals over geïnterviewd en liet blijken, dat hij dit boek ziet als zijn belangrijkste tot nog toe. Dat vindt hij niet alleen; pers en lezers zijn unaniem lovend over deze roman.

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

donderdag 23 februari 2023,
in de Bibliotheek in de Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
vanaf 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

 

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout , naar een foto van Daniël Cohen.