Literair Gezelschap Schiedam | AFGELAST: Literair Café 26 januari 2023: Rodaan Al Galidi
16452
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16452,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

AFGELAST: Literair Café 26 januari 2023: Rodaan Al Galidi

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

AFGELAST: Rodaan Al Galidi te gast in Literair Café

Let op: helaas kan deze bijeenkomst niet doorgaan omdat dhr Al Galidi ziek is. We kijken of we het op een later tijdstip opnieuw kunnen inplannen. Iedereen die kaartjes heeft gekocht wordt (nog) persoonlijk op de hoogte gebracht.

Op donderdag 26 januari is Rodaan Al Galidi te gast bij het Literair Café. Dichter en schrijver Al Galidi vluchtte uit zijn geboorteland Irak en kwam na jaren rondzwerven in Zuid-Oost Azië in 1998 in Nederland terecht.

 

 

Zijn oeuvre bevat uit een aantal poëzie- en columnbundels, maar zijn meest succesvolle werk is zijn roman ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ uit 2016. Het boek vertelt op tragikomische wijze hoe het leven in een asielzoekerscentrum eruitziet. Al Galidi putte voor zijn roman uit eigen ervaring, want hij wachtte negen jaar lang op een verblijfsvergunning, terwijl hij al die jaren aan de weg timmerde als auteur. In 2011 ontving hij de Literatuurprijs van de Europese Unie voor zijn roman ‘De autist en de postduif”. Dichtbundels van zijn hand werden genomineerd voor de VSB Poëzieprijs, in 2007 ‘De herfst van Zorro’, in 2017 ‘Koelkastlicht’.

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

donderdag 26 januari 2023,
in de Bibliotheek in de Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
vanaf 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

 

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout , naar een foto van Frans Paalman.