Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café 8 december 2022: P.F. Thomése
16448
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16448,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café 8 december 2022: P.F. Thomése

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

P.F. Thomése te gast in Literair Café

Op donderdag 8 december is P.F. Thomése te gast bij het Literair Café. Hij is romancier, essayist, polemist, verhalenverteller en scherp cultuurcriticus. Zijn werk is veelvuldig genomineerd en bekroond en werd in meer dan twintig talen vertaald. .

 

 

Thomése was van 1979-1984 redacteur en verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. Later schreef hij voor onder meer De Tijd, NRC Handelsblad en Vrij Nederland en was hij drie jaar lang redacteur van De Revisor. Zijn debuut, de verhalenbundel Zuidland, werd direct bekroond met een grote literaire prijs: de AKO Literatuurprijs. Hierna volgden meer bundels, romans en essays. Zijn bekendste boeken zijn Schaduwkind (een non-fictieboek over de dood van zijn dochtertje), De onderwaterzwemmer (een roman over een man wiens vader in de Tweede Wereldoorlog spoorloos verdween) en de schelmenromans rond het personage J. Kessels. Onlangs verscheen zijn jongste roman: Swansdale.

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

donderdag 8 december 2022,
in de Bibliotheek in de Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
vanaf 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

 

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout , naar een foto van Ivo van der Bent.