Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café maart 2022: Lidewijde Paris
16389
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16389,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café maart 2022: Lidewijde Paris

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Lidewijde Paris te gast in Literair Café

We mogen weer!

Eerder was Lidewijde Paris bij ons te gast en sprak over haar boek ‘Hoe lees ik’, dat over het lezen van romans gaat. Nu zal zij spreken over haar jongste boek: ‘Een gedicht is ook maar een ding’. Naast Lidewijde Paris treden de Schiedamse dichters Steven Koerts, stadsdichter Jarle Lourens, Sara Wiersma en provinciedichter Yvette Neuschwanger-Kars op.

 

Wie aan de literaire canon denkt, denkt meestal aan romans. Bijna nooit aan poëzie. Maar wat vertellen gedichten ons? Lidewijde Paris was nieuwsgierig naar allerlei aspecten van dit literaire genre. Hoe wordt een gedicht gemaakt? En is het dan af of verandert het nog wel eens daarna? O ja: wat ís een gedicht eigenlijk? Heeft het eigen wetten of juist niet? Waarom worden sommige gedichten klassiek en worden andere vergeten? Wat moet je met onbegrijpelijke gedichten? Mag je ook van kitscherige gedichten houden? Lidewijde Paris gaat op onderzoek uit. Op haar enthousiaste manier neemt ze je in Een gedicht is ook maar een ding mee op een, ook voor haar, verrassende reis door de Nederlandstalige poëzie.

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Donderdag 24 maart 2022,
in Bibliotheek in De Korenbeurs,
(Lange Haven 145, 3111 CD te Schiedam)
van 20.00 tot 22.00 uur

Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5.) Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.