Literair Gezelschap Schiedam | Onthulling bruggedicht onder Koemarktbrug
16392
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16392,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Onthulling bruggedicht onder Koemarktbrug

Categorie
agenda, nieuws

Yvette Neuschwanger-Kars zal op 6 april 2022 om 10.30 met een grote groep leerlingen van de Sint Jozefschool haar bruggedicht onder de Koemarktbrug onthullen.

 

Het gedicht is het resultaat van een project van Yvette op de school met ongeveer 150 leerlingen. De bijdragen van de leerlingen heeft zij verwerkt in een gedicht dat op een poster is afgedrukt; de kinderen krijgen de poster. Een deel van het gedicht – dat zelfstandig betekenis heeft – wordt op platen onder de brug aangebracht en zal te zien zijn voor wie voor de brug staat te wachten.

 

Het project is het resultaat van een samenwerking tussen het Literair Gezelschap Schiedam en Bewonersvereniging de Plantage. LGS wil gedichten en andere teksten letterlijk zichtbaar maken in de openbare ruimte, op muren maar ook op andere plaatsen. De bewonersvereniging streeft naar meer woordkunst in en rond de Plantage.

 

Het project is mogelijk gemaakt door o.a. financiële bijdragen van de gemeente Schiedam, Stichting de Groot Fonds, Stichting Opbouw Schiedam en Bewonersvereniging de Plantage.