Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café op school 29 september 2022: Jaap Robben
16432
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16432,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café op school 29 september 2022: Jaap Robben

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Jaap Robben te gast in Literair Café

Op donderdag 29 september 2022 is Jaap Robben te gast in het Literair Café. Het is inmiddels traditie, dat de opening van ons literaire seizoen plaatsvindt op een middelbare school. Dit jaar is dat Lyceum Schravenlant. Ook leerlingen van andere scholen en alle andere geïnteresseerden zijn natuurlijk van harte welkom.

 

 

Jaap Robben (1984) schrijft niet speciaal voor een leeftijd, maar juist voor iedereen in het bijzonder. Naast jeugdboeken (o.a. ‘Suzie Ruzie’ en ‘De Zuurtjes’) en poëzie (o.a. ‘Zullen we een bos beginnen?) schrijft hij romans. Zijn debuutroman ‘Birk’ werd drie maal bekroond en er werden meer dan 80.000 exemplaren verkocht. Daarna verscheen ‘Zomervacht’ dat verkozen werd tot DWDD Boek van de Maand en op de longlist stond voor de International Bookerprize. Beiden romans worden op dit moment verfilmd. Naast deze romans publiceerde hij onlangs ‘Zwijgmannen’. Een novelle op basis van het feuilleton dat hij voor dagblad Trouw schreef over de Poolse mannen die zijn huis hielpen verbouwen. Onlangs verscheen zijn jongste roman ‘Schemerleven’. Jaap Robben wordt vanavond geïnterviewd door boekhandelaar Gerben de Bruijn.

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Gratis kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

donderdag 29 september 2022,
in Lyceum Schravenlant,
(Hugo de Grootstraat 4, 3119 HA Schiedam)
van 20.00 tot 22.00 uur

 

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout