Literair Gezelschap Schiedam | Nieuwe donateurs krijgen vrijkaart voor Literair Café met Marieke Lucas Rijneveld
16005
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16005,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Nieuwe donateurs krijgen vrijkaart voor Literair Café met Marieke Lucas Rijneveld

Categorie
agenda, archief, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

Nieuwe donateurs krijgen vrijkaart voor Literair Café met Marieke Lucas Rijneveld

-Update: Het Literair Café is helaas afgelast-

Ter afsluiting van het seizoen is Marieke Lucas Rijneveld (1991) te gast in het Literair Café op donderdag 31 mei 2018. Rijneveld geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde zij met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. En wie deze maand donateur wordt van het Literair Gezelschap Schiedam krijgt een vrijkaart voor de lezing!

 

Vrijkaarten

Om het laatste Literair Café knallend af te sluiten houden we een eenmalige actie: wie
vóór 31 mei donateur wordt van het Literair Gezelschap Schiedam, en dat kan al voor
minimaal 15 euro per jaar, krijgt een eenmalig vrijkaartje voor een Literair Café naar keuze. Dat kan dus al meteen op 31 mei worden ingewisseld, en dan komt er ook nog voordeel aan met de Reve Revue in november!

 

Literair Talent

Marieke Lucas Rijnevelds indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie en haar gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal tijdschriften, waaronder Hollands Maandblad, VPRO Gids en De Revisor. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Naast haar bestaan als schrijver werkt ze op een melkveebedrijf.

 

Dus kom op donderdag 31 mei 2018 naar de Bibliotheek in De Korenbeurs! Om 19.30 uur is de inloop, om 20.00 uur gaan we van start. De entree kost € 10, maar donateurs van het Literair Gezelschap Schiedam en leden van de bibliotheek krijgen € 2,50 korting. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. slechts € 5. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

 

Literair Café

Het Literair Café wordt door het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’
georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Schiedam. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Er is altijd een Schiedamse boekverkoper voor de boekverkoop.