Literair Gezelschap Schiedam | -Update: afgelast-Literair Café mei 2018: Marieke Lucas Rijneveld
16002
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16002,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

-Update: afgelast-Literair Café mei 2018: Marieke Lucas Rijneveld

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

-Update: afgelast-
Marieke Lucas Rijneveld te gast in Literair Café

Ter afsluiting van het seizoen is Marieke Lucas Rijneveld (1991) te gast in Literair Café. Zij geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde zij met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In de Volkskrant werd ze vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar.

-Update: Het Literair Café is helaas afgelast-

Haar indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie en haar gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal tijdschriften, waaronder Hollands Maandblad, VPRO Gids en De Revisor. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Naast haar bestaan als schrijver werkt ze op een melkveebedrijf.

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

 

Kijk voor meer informatie op www.literairgezelschap.nl of e-mail naar info@literairgezelschap.nl. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

 

Donderdag 31 mei 2018, 20.00 in de Bibliotheek in de Korenbeurs

Entree € 10,00 /€ 2,50 korting voor leden Literair Gezelschap Schiedam en bibliotheek/ C.J.P.  
€ 5,–