Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café april 2018: Voorstelling ‘De geest van Jan Wolkers’
15994
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15994,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café april 2018: Voorstelling ‘De geest van Jan Wolkers’

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam, westerman

Voorstelling ‘De geest van Jan Wolkers’ bij Literair café

Nico Arzbach, Peter Smit en Roland Brunt verzorgen een muzikale ode aan Jan Wolkers. Met een bescheiden bezetting brengen twee muzikanten van De Dijk, Nico Arzbach en Roland Brunt, plus Peter Smit als innemende spreker, een literair muziekprogramma getiteld De Geest van Jan Wolkers. In chronologische volgorde maken ze een reis door zijn leven, waarin boektitels als Terug naar Oegstgeest en Turks fruit inspireren tot getemperd-swingende nummers.

 

Wolkers was een allesgenieter van muziek: van Billie Holiday, Coleman Hawkins, Elvis Presley tot Bob Dylan en Willem Breuker. Zonder dat musici Arzbach en Brunt die voorkeuren spelen, beluister je Wolkers’ helden. Gitarist Nico Arzbach is in 1981 één van de oprichters van popgroep De Dijk. Een paar jaar later komt saxofonist Roland Brunt de band versterken. Tijdens een sabbatical (in 2012) komen ze in contact met tekstschrijver Peter Smit, met wie ze twee cd’s maken. Onder de naam Arzbach, Brunt & Smit treden ze op in o.a. De Rode Hoed, De Balie en Paradiso.

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

 

Kijk voor meer informatie op www.literairgezelschap.nl of e-mail naar info@literairgezelschap.nl. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

 

Donderdag 26 april 2018, 20.00 in de Bibliotheek in de Korenbeurs

Entree € 10,00 /€ 2,50 korting voor leden Literair Gezelschap Schiedam en bibliotheek/ C.J.P.  
€ 5,–