Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café maart 2018: Abdelkader Benali
15989
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15989,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café maart 2018: Abdelkader Benali

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam, westerman

Abdelkader Benali te gast in Literair Café maart

Abdelkader Benali werd in 1975 geboren in Marokko. Zijn debuut “Bruiloft aan zee” werd in 1997 bekroond met de Geertjan Lubberhuizen Prijs. Behalve auteur en dichter is hij ook presentator. Vorig jaar presenteerde het Wereldmuseum in Rotterdam de tentoonstelling ‘een reis door de keuken met Abdelkader Benali’.

 

Benali woonde vanaf zijn vierde jaar in Rotterdam, verhuisde in zijn studietijd naar Leiden en woont tegenwoordig in Amsterdam. Veel van zijn romans hebben het thema van een migrantenkind tussen twee culturen, zoals ‘Bruiloft aan zee’, ‘De stem van mijn moeder’ en ‘Bad boy’ over Badr Hari. Maar ‘De Marathonloper’ en ‘Zandloper’ gaan over zijn ervaringen en fascinatie met hardlopen. Zijn werk, dat internationaal wordt uitgegeven, werd in 2010 bekroond met de E. du Perronprijs. In 2014 schreef hij samen met zijn vrouw het kookboek ‘Casa Benali’.

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

 

Kijk voor meer informatie op www.literairgezelschap.nl of e-mail naar info@literairgezelschap.nl. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

 

Donderdag 29 maart 2018, 20.00 in de Bibliotheek in de Korenbeurs

€ 10,00 voorverkoop /€ 2,50 korting voor leden/ C.J.P.  
€ 5,–