Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café april 2019: Alex Boogers
16081
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16081,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café april 2019: Alex Boogers

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

Alex Boogers te gast in Literair Café

 

Alex Boogers woont en werkt in het Naamloze Gat, onder de rook van Rotterdam. Streekgenoten herkennen moeiteloos Vlaardingen. Sinds zijn debuut Het Boek Estee uit 1999 groeit de belangstelling voor Boogers’ boeken gestaag. Tegenwoordig trekken zijn boeken bij verschijnen altijd ruimschoots de aandacht van de lezers en van de pers. Boogers roept, in een onlangs verschenen, schotschrift docenten, boekhandelaren, schrijvers en uitgevers op om lezers te zoeken waar je ze niet verwacht.

 

In 2010 verscheen de roman De tijger en de kolibrie, die in december werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In december 2012 verscheen Alle dingen zijn schitterend waarover Vrij Nederland schreef: ‘Het is zijn beste!’ De roman won de prijs voor het Beste boek van Rotterdam. In 2013 verschijnt de novelle Wanneer de mieren schreeuwen, die Boogers voor verschijning gratis aanbiedt als e-book op zijn website. De novelle is gebaseerd op de zinloze dood van de 13-jarige Sedar Soares. Een verhaal dat volgens Boogers niet mag worden vergeten. Kort daarna wordt het boek getipt door het boekenpanel van DWDD. De novelle is een aanklacht tegen zinloos geweld en wordt nog elk jaar gelezen en behandeld op het voortgezet onderwijs. Zijn roman Alleen met de goden werd een bestseller en bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016. In 2017 verscheen zijn jongste roman Onder een hemel van sproeten.

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Donderdag 25 april 2019,
in de Bibliotheek in De Korenbeurs |
van 20.00 tot 22.00 uur |
Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels.