Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café mei 2019: Mensje van Keulen
16113
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16113,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café mei 2019: Mensje van Keulen

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

Mensje van Keulen te gast in Literair Café

 

Tijdens het Literair Café van mei is Mensje van Keulen onze gast. Zij heeft in de loop van bijna vijftig jaar een rijk oeuvre opgebouwd. Daarnaast is zij bevriend met Maarten Biesheuvel, wiens tachtigste verjaardag deze maand wordt gevierd.

 

Mensje van Keulen werd op 10 juni 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Haar debuut Bleekers zomer verscheen in 1972. Met de woorden : ‘Dit is het,’ begon de eerste recensie op deze bejubelde en al vele malen herdrukte roman die inmiddels tot de klassieken in de Nederlandse literatuur wordt gerekend. In het autobiografische Olifanten op een Web (1997), dat Mensje naar aanleiding van de dood van haar moeder schreef, is veel over haar jeugd, latere belevenissen en haar schrijverschap te vinden. Haar werk werd bekroond met de Annie Romeinprijs, de Charlotte Köhlerprijs en de Constantijn Huygensprijs.

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Donderdag 29 mei 2019,
in de Bibliotheek in De Korenbeurs |
van 20.00 tot 22.00 uur |
Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels.