Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café juni 2019: Kester Freriks
16128
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16128,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café juni 2019: Kester Freriks

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

Kester Freriks te gast in Literair Café

 

Tijdens het laatste Literair Café van dit seizoen op donderdag 27 juni is Kester Freriks onze gast. Deze avond is georganiseerd samen met De Ketelfactory, de Schiedamse projectruimte voor beeldende kunst, die dit jaar 10 jaar bestaat. Freriks’ lezing sluit aan bij de jubileumtentoonstelling “stil”, die tot 15 juli is te bekijken. Zie www.deketelfactory.nl.

 

Kester Maria Freriks werd op 24 oktober 1954 geboren in Djakarta, Indonesië. In 1974 ging hij aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal- en Letterkunde studeren. Als romanschrijver, dichter en essayist schreef Kester Freriks voor literaire tijdschriften. Door Hans Warren in PCZ is hij de ‘laatste romanticus van de Nederlandse literatuur’ genoemd. Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij toneelrecensies, beschouwingen, reportages, natuurscènes en reisverhalen schrijft. Proza, essays en poëzie verschenen in diverse bloemlezingen. Vanavond staat zijn jongste boek ‘Stilte, ruimte, duisternis: verkenningen in de natuur’ centraal. Het is genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2018 en stond op de short-list van de Jan Hanlo Essayprijs 2019. Dit boek is de aanleiding voor de tentoonstelling ‘stil’ bij De Ketelfactory.

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Donderdag 27 juni 2019,
in de Bibliotheek in De Korenbeurs |
van 20.00 tot 22.00 uur |
Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels.