Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café september 2019: Franca Treur
16132
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16132,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café september 2019: Franca Treur

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, rotterdam, schiedam

Franca Treur te gast in Literair Café

 

Traditiegetrouw wordt het seizoen geopend op een school voor voortgezet onderwijs. Dit jaar is het eerste Literair Café op Scholengemeenschap Spieringshoek. Schrijfster Franca Treur is onze gast. De toegang voor scholieren is gratis.

 

Franca Treur is geboren en opgegroeid in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap. Haar roman Dorsvloer vol confetti (oktober 2009) was het meest bejubelde debuut in jaren en er werden meer dan 150.000 exemplaren van verkocht. In januari 2014 verscheen haar tweede roman De woongroep. Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. In september 2014 ging de verfilming van Dorsvloer vol Confetti in première. In 2016 verscheen de verhalenbundel X&Y, een bundeling piepkleine psychologische verhalen met tekeningen van Olivia Ettema. Het boek werd lovend ontvangen en zeer goed verkocht. In 2017 verscheen Hoor nu mijn stem bij uitgeverij Prometheus. Het boek werd unaniem goed ontvangen en het werd binnen een maand drie keer herdrukt. In maart 2018 verscheen Slapend rijk, een nieuwe bundeling korte psychologische verhalen, met beeld van Olivia Ettema. In februari 2019 publiceerde Franca de nieuwe roman Regieaanwijzingen voor de liefde.

 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Draagt u literatuur in Schiedam ook een warm hart toe? Word dan lid of donateur van het Literair Gezelschap en help ons nationale en internationale schrijvers naar onze stad te halen voor inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Donderdag 26 september 2019,
in Scholengemeenschap Spieringshoek,
Van der Brugghenlaan 2-6, 3118 LA Schiedam |
van 20.00 tot 22.00 uur |
Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels.