Literair Gezelschap Schiedam | Nieuwe Stadsdichter Schiedam voor 2022-2023
16369
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16369,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Nieuwe Stadsdichter Schiedam voor 2022-2023

Categorie
archief, nieuws
Tags
literair, schiedam, stadsdichter

Het Literair Gezelschap Schiedam is zeer blij te kunnen melden dat Jarle Lourens de nieuwe stadsdichter van Schiedam is voor de periode 2022-2023.

 

De selectiecommissie heeft uit 14 aanmeldingen, na een aantal gesprekken, een keuze gemaakt. Blij verrast was zij door de kwaliteit van het werk van de dichters en het grote aantal aanmeldingen. Maar er kan er slechts één Stadsdichter Schiedam zijn. (De verantwoording van de jury is HIER terug te vinden)

 

“Het is een enorme eer om stadsdichter te mogen zijn van de stad waarin ik ben opgegroeid. Elk verhaal is het waard om gehoord te worden. En ik geloof dat verhalen mensen dichter bij elkaar brengen. Als stadsdichter wil ik Schiedamse verhalen vangen in woordkunst en teruggeven aan de stad”, is de reactie van Jarle Lourens. Hij droeg ter gelegenheid van de benoeming in Onder Ogen een gedicht voor, dat kunt u dankzij Dubbelklik terugluisteren.

 

“We kunnen nauwelijks wachten op zijn start. Jarle is een uitstekende stadsdichter. Zijn teksten zijn mooi en toegankelijk. Vanwege zijn huidige rol als raadslid start Jarle officieel na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022”, zegt Jan Gordijn, secretaris van Literair Gezelschap Schiedam (LGS). LGS stelt de stadsdichter aan en sluit een overeenkomst met hem. Daarin staat wat we de komende jaren over en weer van elkaar verwachten.

Foto: Jarle Lourens tijdens de Spoken Awards in 2017. (Fotograaf is Salih Kiliç)