Literair Gezelschap Schiedam | Workshop ‘Woorden geven aan ons slavernijverleden’
16499
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16499,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Workshop ‘Woorden geven aan ons slavernijverleden’

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, schiedam, stadsdichter

Gezocht: nieuwe Schiedamse stadsdichter

Voor het herdenkingsjaar Slavernijverleden gaat stadsdichter Jarle Lourens, samen met het gemeentearchief Schiedam en woordkunstenaar Elten Kiene, de stad in om 150 dichtregels op te halen over het slavernijverleden. Op zondag 5 november wordt daarom van 13.00 tot 15.00 uur een workshop gegeven in de bibliotheek in de Korenbeurs. Belangstellenden gaan met elkaar in gesprek om te ontdekken wat 150 jaar afschaffing van de slavernij voor hen betekent.

 

 

Laurens Priester zal een korte introductie geven over het koloniaal slavernijverleden van Suriname en Caribische eilanden. Als gemeentearchivaris zoomt Priester ook in op het slavernijverleden van Schiedam. Samen met de deelnemers wordt geprobeerd een dialoog aan te wakkeren en woorden te geven aan dit pijnlijke deel van onze geschiedenis. Er is ruimte om vragen te stellen en met elkaar te bespreken wat er tijdens de introductie is gedeeld.

 

Gratis workshop

Onder begeleiding van Jarle Lourens en Elten Kiene gaan de deelnemers vervolgens aan de slag met het schrijven van dichtregels. Een selectie van deze dichtregels wordt uiteindelijk verwerkt in een kunstwerk voor de stad. Gelukkig hoeven deelnemers geen ervaring te hebben met het schrijven van dichtregels om aan deze workshop mee te doen. Hier worden zij bij geholpen.

 

De workshop duurt 2 uur (exclusief inloop en napraten) en is gratis. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Alle Schiedammers, ongeacht hun leeftijd en schrijfervaring, kunnen deelnemen. Doe je ook mee? Meld je aan via de website van de bibliotheek.