Literair Gezelschap Schiedam | Nieuwe stadsdichter Schiedam voor 2024-2025
16503
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16503,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Nieuwe stadsdichter Schiedam voor 2024-2025

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, schiedam, stadsdichter

Nieuwe stadsdichter Schiedam voor 2024-2025

Het Literair Gezelschap Schiedam is zeer blij te kunnen melden dat KMR de nieuwe stadsdichter van Schiedam is voor de periode 2024-2025.

Na een aantal gesprekken heeft de selectiecommissie uit zeven gegadigden een keuze gemaakt. Blij verrast was zij door de kwaliteit van het werk van de dichters en het aantal aanmeldingen. Maar er kan er slechts één Schiedammer stadsdichter zijn.

Kershawn Rijssel, beter bekend als KMR, is artiest op verschillende vlakken. In zijn werk schijnt hij zijn licht op de life events die hem hebben gemaakt tot wie hij vandaag de dag is. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn: verbinding, vaderschap, liefde, pijn, dood en nog veel meer. Samen met Cult North heeft hij zijn eigen woordkunstplatform The Word Club opgericht. Wekelijks stelt hij tijdens schrijfsessies de deelnemers in de gelegenheid zich te ontwikkelen en te groeien. Over het stadsdichterschap zegt hij: ‘Als geboren en getogen Schiedammer ben ik ontzettend trots dat ik het stadsdichterschap mag dragen en uitvoeren. Ik ben enthousiast en vastbesloten deze termijn tot een mooie en betekenisvolle tijd te maken’.