Literair Gezelschap Schiedam | Gezocht: nieuwe Schiedamse stadsdichter
16497
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16497,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Gezocht: nieuwe Schiedamse stadsdichter

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, schiedam, stadsdichter

Gezocht: nieuwe Schiedamse stadsdichter

Jarle Lourens is tot 31 december stadsdichter van Schiedam. Dan loopt zijn termijn af. In het culturele aanbod en als promotor van de stad, neemt de stadsdichter inmiddels een prominente plaats in. Daarom zijn we nu op zoek naar een Schiedammer die de komende 2 jaar de rol van stadsdichter op zich wil nemen. Heb je belangstelling, meld je dan vóór 6 november aan

 

 

De stadsdichter wordt aangesteld door de Gemeente Schiedam en het Literair Gezelschap Schiedam (LGS). Wat wordt er van een stadsdichter verwacht?

  • De stadsdichter maakt tenminste 6 stadsgedichten per jaar.
  • De stadsdichter, het Literair Gezelschap Schiedam en de gemeente spreken van tevoren met elkaar af bij welke gelegenheden/activiteiten de stadsdichter in ieder geval een gedicht maakt.
  • Het presenteren (bijvoorbeeld een voordracht) van het gedicht kan daarvan onderdeel uitmaken.

 

Voor het overige heeft de stadsdichter alle vrijheid om invulling te geven aan het stadsdichterschap. In een contract met LGS staan de verwachtingen over en weer, publicatiemogelijkheden en een jaarlijkse vergoeding. De gedichten blijven eigendom van de stadsdichter, maar gedurende de periode waarvoor de dichter is aangesteld hebben de gemeente en LGS het recht de gedichten te publiceren.

 

Iedere Schiedammer kan stadsdichter worden. Heb je interesse, stuur dan vóór 6 november 2023 een mail naar: info@literairgezelschap.nl met in de onderwerpsregel ‘stadsdichter’. De mail bevat je motivatie en visie op het stadsdichterschap. Daarbij gevoegd is een stadsgedicht voor een gelegenheid/activiteit die zich in 2024 of het jubileumjaar 2025 in Schiedam kan voordoen. Een commissie van deskundigen buigt zich over de selectie. Ontvang je een uitnodiging voor een gesprek en presentatie van je inzending, dan vragen we je tenminste 10 eigen gedichten/teksten mee te nemen.