Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café 29 november 2023: Arthur Japin
16492
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16492,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café 29 november 2023: Arthur Japin

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Arthur Japin te gast in Literair Café

Op woensdag 29 november is schrijver Arthur Japin te gast in het Literair Café. Arthur Japin schrijft romans en verhalen, toneelstukken en soms een filmscenario. Met zijn eerste roman ‘De zwarte met het witte hart’ brak hij nationaal en internationaal door. Sindsdien verscheen zijn werk 43 in meer dan 20 talen.

 

 

Met zijn boek ‘Een schitterend gebrek’ won Arthur Japin de Libris-Literatuurprijs en met ‘De overgave’ de NS-Publieksprijs. Ook schreef hij het Boekenweekgeschenk ‘De grote wereld’. ‘Geluk, een geheimtaal’ (november 2019) is Japins tweede deel in de prestigieuze serie Privé-Domein en bevat zijn dagboeken van 2008-2018. In 2022 verscheen ‘Wat stilte wil’. Opnieuw een historische roman, nu over Anna Witsen (1855-1889), een jonge vrouw in de kringen van de Tachtigers, die velen van hen inspireerde met haar vastberadenheid. In 2023, wordt de Engelstalige verfilming van ‘Een schitterend gebrek’ verwacht.

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Woensdag 29 november 2023,
in de Bibliotheek in de Korenbeurs,
Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
vanaf 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

 

De illustratie is gemaakt door Jan van Kampenhout , naar een foto van Frank Ruiter.