Literair Gezelschap Schiedam | Literair Café 27 oktober 2023: Hella en Freek de Jonge in Wenneker Cinema
16483
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16483,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Literair Café 27 oktober 2023: Hella en Freek de Jonge in Wenneker Cinema

Categorie
agenda, nieuws
Tags
literair, literair cafe, schiedam

Hella en Freek de Jonge te gast in Literair Café

Update: – Het uitgestelde optreden van Hella en Freek de Jonge is verplaatst naar 27 oktober en naar een andere locatie namelijk Wenneker Cinema.

 

Op vrijdag 27 oktober, zijn Freek en Hella de Jonge te gast in het Literair Café. Op deze speciale editie wordt de film ‘Het Atelier: portret van Hella’ vertoond in Wenneker Cinema. Uw kaartje voor de eerder, afgezegde optreden van 25 mei, blijft geldig en is die avond uw toegangsbewijs. In deze film voert Hella de Jonge gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. Na afloop beantwoorden Hella en Freek vragen.

 

 

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht. Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context. Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen

 

 

Literair Café

 

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een Schiedamse boekwinkel verzorgt de boekverkoop.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Vrijdag 27 oktober 2023,
in Wenneker Cinema,
Vijgensteeg 2, Schiedam
aanvang 20.00 uur
Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-).

 

De opmaak van de flyer is gemaakt door Jan van Kampenhout .