Literair Gezelschap Schiedam | Leeskring Nederlandse Klassiekers 27 mei: ‘Het verboden rijk’ van Slauerhoff
16478
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16478,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Leeskring Nederlandse Klassiekers 27 mei: ‘Het verboden rijk’ van Slauerhoff

Categorie
agenda, archief, nieuws
Tags
leeskring, literair, nederlandse klassiekers, rotterdam, schiedam

Leeskring Nederlandse Klassiekers:

Het verboden rijk van Slauerhoff

Zaterdagochtend 27 mei 2023 van 10:30 tot 12:30 uur
Beurszaal in De Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Toegang: gratis, een vrijwillige bijdrage voor koffie of thee

 

Neerlandicus Hans Overheul geeft op zaterdagochtend 27 mei 2023 een lezing over een klassiek boek uit de Nederlandse literatuur. Deze maand: ‘Het verboden rijk’ van Slauerhoff. Overheul was tot zijn pensionering leraar aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.

Het verboden rijk

Een klassiek geworden roman uit 1932, waarin de belevenissen worden beschreven van de dichter Luis de Camões (ca. 1524-1580) die zich inscheept op een vloot die omstreeks het midden van de zestiende eeuw vanuit Lissabon wordt uitgezonden naar de Chinese haven Macao. Als zijn schip voor de kust vergaat, komt hij als schipbreukeling aan op een voor het vasteland liggend eiland. Vier eeuwen later strandt een Ierse marconist op dezelfde kust. Het zijn niet de overeenkomsten in hun beider lot, maar het is of zij kennis hebben van elkanders leven.

Het is plezierig als je het boek van te voren hebt gelezen, maar niet noodzakelijk. Het kan natuurlijk ook dat Overheuls verhaal je inspireert het boek te gaan lezen.

 

 

Leeskring Nederlandse Klassiekers

De Leeskring Nederlandse Klassiekers vindt (tussen oktober en mei) elke derde zaterdagochtend van de maand plaats in De Korenbeurs. Welke boeken er aan de orde komen, wordt in de loop der tijd bepaald. Mogelijk komt de keuze tot stand in samenspraak met de bezoekers, maar er kan ook een actuele aanleiding zijn, bijvoorbeeld een toneelbewerking of verfilming. Ook kan het gekozen boek aansluiten bij andere activiteiten van de Bibliotheek en het Literair Gezelschap Schiedam. Iedereen die van verhalen houdt en zijn kennis over boeken en literatuur wil verbreden en delen, is van harte welkom.

 

Plaats: Beurszaal (1e etage) in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam. De toegang is gratis. Tijd: 10:30 uur tot 12:30 uur.